Case Study 3

Single storey lean to extension

Service – design, planning and full project management

This 1980s home lacked a family room; it had a small kitchen and a separate dining room that was barely used. The design quickly took shape and we submitted the desired proposal to the council for approval. The extension was a simple lean to off the rear of the property that linked into the existing garage. The wall dividing the kitchen and dining room was removed and the rear house wall was opened up into the new extension to create a large open plan kitchen/dining/family room and in addition to this a playroom and an office were also created.

 

barnard close drawing 1

 

before kitchen

                                                                                                              Kitchen – Before

kitchen 2kitchen 1

cooker

kitchen 3

 

 

 

 

Kitchen – After

 

 

 

 

playroom 1  dining 1

Playroom off of the kitchen.